¾ kg masa bez kosti (z plece, kýty nebo pečínky, sůl, 1 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 1 lžíce octa, hovězí vývar, 1 lžička hladké mouky, šálek kořenové zeleniny nakrájené na nudličky, 1 malá cibule
Maso omyjeme, osušíme a potřeme je česnekem utřeným se solí. Vložíme je do kastrolu na část mléka, podlijeme několika lžícemi vývaru, přidáme ocet a maso opečeme po obou stranách. Pak je mírně podlijeme a dusíme do poloměkka. Zvlášť podusíme na zbytku másla zeleninu a cibuli. Šťávu u masa zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme. Přidáme podušenou zeleninu a s masem dodusíme doměkka. Šťávu necedíme.
Přílohy: smažené bramborové hranolky, dušená zelenina a saláty.
Zanechat komentář