Srnčí ragú

1 kg předního srnčího masa, sůl, 1 lžíce másla, 3 lžíce pokrájené kořenové zeleniny, 1 středně velká cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, 1/16 l červeného vína, citrónová šťáva i kůra, 1 lžíce šípkové nebo rybízové zavařeniny, 1 lžíce másla a 1 lžíce mouky na jíšku

Na másle osmahneme zeleninu a cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, osolíme, osmahneme po všech stranách, přidáme koření, kousek citrónové kůry a šťávu. Nejdříve maso dusíme ve vlastní šťávě, pak mírně podlijeme a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou, přidáme zavařeninu, víno a dobře povaříme asi ¼ hodiny šťávu procedíme na maso a společně asi ¼ hodiny prohřejeme.

Přílohy: jemný knedlík, noky z odpalovaného těsta, brambory.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>