Poměr: Jedno dlouhé rybí filé z mořské ryby anebo 2 filé z candáta (asi 90 dkg), citrónová šťáva, mletý pepř, 8 dkg cibule, citrónová kůra z poloviny citrónu, 15 dkg uzeného lososa, ¼ litru hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 4 dkg másla a trochu zelené petržele. Trochu másla na vymazání ohnivzdorné misky.
Postup: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, slabě opepříme, posypeme na drobno rozsekanou cibulkou a nastrouhanou citrónovou kůrou a postavíme asi na ½ hodiny do chladu. Poté na slabě osolené filé položíme plátky uzeného lososa, stočíme do velkého závitku (rolády) a ten vložíme na stojato do ohnivzdorné, máslem vymazané misky. Závitek pak přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla, zakryjeme pokličkou a v horké troubě dusíme asi 25 minut. Hotovou roládu posypeme nasekanou zelenou petrželí a podáváme přímo v nádobě, v níž se roláda dusila.
Poznámka: Protože uzený losos je dost slaný, přisolíme rybí filé jen nepatrně.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář