Norská rybí roláda

Poměr: Jedno dlouhé rybí filé z mořské ryby anebo 2 filé z candáta (asi 90 dkg), citrónová šťáva, mletý pepř, 8 dkg cibule, citrónová kůra z poloviny citrónu, 15 dkg uzeného lososa, ¼ litru hovězího vývaru nebo rybího vývaru, 4 dkg másla a trochu zelené petržele. Trochu másla na vymazání ohnivzdorné misky.

Postup: Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, slabě opepříme, posypeme na drobno rozsekanou cibulkou a nastrouhanou citrónovou kůrou a postavíme asi na ½ hodiny do chladu. Poté na slabě osolené filé položíme plátky uzeného lososa, stočíme do velkého závitku (rolády) a ten vložíme na stojato do ohnivzdorné, máslem vymazané misky. Závitek pak přelijeme vývarem, navrch dáme kousek másla, zakryjeme pokličkou a v horké troubě dusíme asi 25 minut. Hotovou roládu posypeme nasekanou zelenou petrželí a podáváme přímo v nádobě, v níž se roláda dusila.
Poznámka: Protože uzený losos je dost slaný, přisolíme rybí filé jen nepatrně.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>