Kančí kýty se šípkovou omáčkou

1 k g masa z kýty bez kosti, mořidlo viz str.116, 10 dkg slaniny, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1/16 l červeného vína 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hladké mouky na jíšku, 3 lžíce šípkové zavařeniny, citrónová šťáva, sůl, kousek citrónové kůry

Z masa odkrojíme všechno sádlo, maso omyjeme a vložíme je do mořidla. Necháme uležet asi 4 až 5 dnů.

Na kastrole vyškvaříme drobně pokrájenou slaninu, osmahneme na ní okapanou zeleninu a cibuli z mořidla, přidáme stejné množství čerstvého koření a na základ dáme osolené maso. Dusíme je za častého obracení a polévání šťávou. K podlévání spotřebujeme všechno mořidlo a ke konci přidáme světlou jíšku, víno a citrónovou kůru a asi z půlky citrónu šťávu. Omáčku přisolíme, zamícháme do ní zavařeninu a jeli třeba, přisladíme. Procedíme ji na rozkrájené maso.

Příloha: jemné knedlíky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>