Francouzská polévka cibulová

Poměr: 12 tenkých krajíčků bílého chleba, 3 větší cibule, 6 dkg tuku, 1 litr hovězího vývaru hnědého (viz recept č. 628) a 8 dkg nastrouhaného parmazánu.

Postup: Do ohnivzdorné hlubší porcelánové misky nebo hrnce do poloviny narovnáme opražené krajíčky bílého chleba. Cibuli nakrájíme na kolečka a v kastrole na rozpáleném tuku ji do světležluta osmažíme, pak podlijeme vývarem a krátce povaříme. Tímto cibulovým vývarem přelijeme krajíčky bílého chleba narovnané v nádobě, hustě posypeme nastrouhaným sýrem a v horké troubě necháme na povrchu světle zhnědnout. Hotovou polévku podáváme v zakryté nádobě.

Pro 4 osoby.

Úprava trvá, máme-li připravený vývar, 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>