Makovec

1 vejce, 20 dkg cukru citrónová nebo pomerančová kůra, 20 dkg mletého máku, 25 dkg polohrubé mouky, ¼ l mléka, 1 balíček kypřícího prášku, tuk na formu

Vejce třeme s cukrem do pěny, přidáme kůru, mléko, mák a mouku smíchanou s kypřícím práškem. Pečeme ve formě vymaštěné tuhým tukem vysypané hrubou moukou. Vkládáme do nepředehřáté trouby, aby makovec zvolna nakynul. Pečeme asi 30 až 40 minut. Vychladlý makovec můžeme rozkrojit a potřít marmeládou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>