Zeleninové rizoto

Dušená rýže připravená podle předchozího předpisu

1 malá karotka, kousek celeru, kousek kapusty (nebo hrst kapustových poupat) nebo 1 malý květák, ½ šálku nakrájených hub, 1 lžíce másla, vývar, 5 až 10 dkg strouhaného parmezánu nebo čedaru

Zeleninu ustrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Dusíme ji doměkka na másle podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži. Směs tvarujeme naběračkou nebo šálkem vypláchnutým studenou vodou a vyklopíme. Kopečky rizota posypme strouhaným sýrem a pokapeme máslem, nebo rizoto polijeme bílou máslovou omáčkou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>