Zajíc pečený

1 zaječí zadek, 1 cibule, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 šálek zeleniny nakrájené na plátky (mrkev, celer, petržel), 8 zrnek pepře, 3 zrna nového koření, 1 bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla, sůl

Odblaněný zaječí zadek protkneme slaninou a osolíme. Zbylou slaninu drobně pokrájíme, přidáme máslo a osmahneme na ní zeleninu a cibuli. Pak vložíme maso, opečeme je po obou stranách, mírně podlijeme a upečeme. Při pečení maso obrátíme. Šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla, povaříme ji, procedíme na rozkrájené porce a prohřejeme.

Přílohy: knedlíky nebo bramborové krokety.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>