Vepřové kotlety nebo řízky se zeleninou II

4 vepřové libové kotlety, sůl, trochu hladké mouky, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, ½ šálku čerstvého, zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 1 šálek očištěných pokrájených paprikových lusků, ½ šálku pokrájené čerstvé okurky nebo patizonu, 1 lžička rajčatového protlaku, vývar

Kotlety nařízneme u kosti, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Drobně pokrájenou slaninu sklovitě rozškvaříme, přidáme máslo a kotlety po obou stranách opečeme. Po částech je podléváme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu, přisolíme a dusíme až zelenina změkne. Nakonec přimícháme rajčatový protlak zředěný trochou vývaru. Použijeme-li místo protlaku čerstvé rajče, musíme je oloupat.

Přílohy: rýže nebo pšeničný chléb.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>