Vejce míchaná

Příprava míchaných vajec se zdá poměrně jednoduchá, přesto je nutné začátečnicím ve vaření vysvětlit správný pracovní postup, aby pokrm nebyl příliš suchý.

Na osobu počítáme 2 až 3 vejce. Tuk používáme různý, máslo nebo slaninu. Tuk rozehřejeme, nepřepálíme a přilijeme osolená vejce, rozmíchaná vidličkou v hrnečku. Jakmile začnou u dna pánve tuhnout, rozmícháme je vidličkou, aby se nesrážela ve větších kouscích. Oheň nesmí být příliš prudký. Jakmile jsou vejce krémovitě hustá, sejmeme je z ohně a mícháme ještě mimo oheň, protože srážení ještě pokračuje při teplotě pánve. Pak je přendáme na nahřátý talíř a můžeme je různě posypat pažitkou, petrželovou natí, paprikou, strouhaným ementálem a podobně.

Obměny:

  1. Přidáme nakrájený opečený párek.
  2. Přidáme nakrájenou opečenou šunku.
  3. Přidáme menší množství mladého hrášku.
  4. Přidáme hned na začátku oloupaná usekaná rajčata.
Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>