4 telecí řízky (asi 60 dkg), 4 plátky šunky, 1 ½ lžíce másla, 15 dkg žampionů, 1 středně velká cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 lžíce posekané zelené petržele
Z plátků šunky odkrojíme tu, dáme jej s kouskem másla vyškvařit do rendlíku, přidáme jemně pokrájenou cibuli, petrželovou nať, jemně pokrájené žampiony a podusíme. Pak přidáme rajčatový protlak nebo čerstvá loupaná rajčata. Směs zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a povaříme ji asi 3 minuty.
Řízky odblaníme, naklepeme, posolíme a na každý položíme plátek šunky. Šunku potřeme nádivkou, řízek sbalíme a sepneme párátkem nebo převážeme nití. Zbylé máslo rozpustíme, závitky na něm opečeme, podlijeme a dusíme doměkka. Během dušení k nim přidáme zbylou nádivku a trochu rajčatového protlaku. Omáčku můžeme procedit nebo ji nechat necezenou.
Přílohy: rýže dušená nebo vařená, těstoviny, dušená rajčata.
Zanechat komentář