1 kg telecího hrudí, 1 lžíce másla, sůl, ½ menší cibule, trochu vývaru, 1/8 l bílého vína, 1 až 2 stroužky česneku, 1 malý bobkový list, kousek zázvoru v celku nebo špetka mletého, 4 zrnka nového koření, 5 zrnek pepře, 2 vejce, 1 lžička hladké mouky, špetka květu, citrón
Hrudí vykostíme, osolíme a upečeme na másle s kouskem cibule dočervena. Mezitím dáme do hrnku šálek vývaru, přidáme víno, česnek, všechno koření a povaříme 10 minut. Vejce uvaříme natvrdo. Z upečeného masa odkrojíme asi patnáctidekagramový kousek, dáme jej do mixéru, přidáme uvařené žloutky a dobře umixujeme s procezeným vývarem z vína a koření. Do umixované směsi přidáme špetku květu, citrónové kůry a podle obliby i citrónové šťávy. Maso nakrájíme a hotovou omáčkou je přelijeme.
Přílohy: brambory vařené i pečené, rýže, těstoviny, noky a saláty.
Zanechat komentář