Staročeské mrkvance

½ kg polohrubé mouky, asi 20 dkg mrkve, 2 dkg droždí, 1 vejce, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce cukru, mléko, sůl

Mrkev jemně ustrouháme, zalijeme trochou vody, přidáme máslo a dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Pak ji prolisujeme. Z ½ šálku mléka a lžičky cukru a droždí uděláme kvásek. Mouku osolíme, přidáme cukr, kvásek, prolisovanou mrkve s máslem, vejce, vlahé mléko a zaděláme těsto na koláče. Po vykynutí uděláme malé vdolky, upečeme je na plechu nebo na plotně, potřeme povidly a sypeme tvarohem.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>