Slepice vařená

1 slepice, kousek celeru, petržele a mrkve, sůl a podle obliby buď 1 malá cibule, nebo stroužek česneku

Slepici rozpůlíme, aby se lépe vešla do kastrolu a nebylo třeba dělat velké množství vývaru, mírně ji osolíme, protože při tak dlouhém varu, který trvá  až 4 hodiny, se voda odpaří na menší množství. Nejdříve vaříme slepici jen ve slané vodě, když částečně změkne, přidáme zeleninu, cibuli nebo česnek a dovaříme. Se slepicí vaříme současně žaludek a srdce. Jatýrka ponecháme syrová na zavářku do polévky. Zavářku připravíme pouze pro polévku na jeden den. Zbylý vývar ponecháme bez zavářky, aby nezkysl. Z uvařené slepice můžeme stáhnout kůži, nebývá v oblibě a použijeme ji rozemletou s játry na zavářku do polévky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>