Salát z čínského zelí

Vrchní poškozené listy odstraníme, u košťálu seřízneme plátek a hlávku postavíme do misky se studenou vodou. Zanedlouho se osvěží zvadlé špičky listů. Takto osvěžené čínské zelí můžeme použít i příští den, salát se z něho připravuje lépe, než ze zvadlého, čerstvě koupeného.

Čínské zelí rozebereme na jednotlivé listy a po obou stranách je dobře opereme. Nakrájíme je na proužky necelý centimetr široké a promícháme s předem připravenou některou zálivkou.

Pro změnu můžeme povrch posypat mladou cibulí i s natí nebo je upravit po moravskou, zalité sklovitě vyškvařenou slaninou, nebo promíchat s obyčejnou či francouzskou majonézou.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>