Poměr: 1 kg rybího filé, šťáva z půlky citrónu, sůl, asi 1 dkg mleté sladké papriky, 10 dkg oleje, 30 dkg majonézy okořeněné, 2 lžíce bílého vína, 1/16 litru smetany a 5 dkg žampiónů na másle podušených.
Postup: Rybí filé nakrájíme na šest stejnoměrných porcí, pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme, opaprikujeme a v rozpáleném oleji upečeme v troubě do růžova. Upečené a vychladlé rybí filé upravíme vkusně na mísu, přelijeme majonézou, do které jsme zamíchali víno a smetanu, a ozdobíme podušenými žampióny, zelenou petrželí, červenou paprikou, citrónem apod.
Podáváme jako předkrm anebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílé pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář