Pór dušený s bramborami

8 silnějších pórků, 2 lžíce másla, sůl, 2 větší syrové brambory, 1 lžíce mouky, petrželová nať

Omyté pórky příčně nakrájíme na kousky asi 1 cm široké, vložíme do kastrolu na rozehřátou polovinu másla, osolíme a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme na malé kostky nakrájené brambory, přisolíme, přidáme petrželovou nať a dusíme přiklopené doměkka. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji, vymícháme dohladka a přidáme k pórků. Promícháme a dusíme společně asi 5 minut. Posypeme petrželovou natí.

Podáváme jako přílohu k masu nebo samostatně se saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>