Polévka drůbková bílá

1 kachní nebo husí drůbky bez jater, 1 menší cibule, 2 lžíce pokrájené kořenové zeleniny, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hladké mouky, 1 malý květák, šálek mléka, 1 žloutek, muškátový květ, petrželová nať, sůl.

Očištěné, opálené a omyté drůbky překrojíme v kloubech, z žaludku odstraníme tuhou část a dáme je vařit do osolené vody s kořenovou zeleninou a cibulí doměkka. Vařené drůbky vyndáme z vývaru. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme ji do vývaru a povaříme 15 až 20 minut. Zatím obereme maso z kostí, sloupneme tuhou blánu žaludku a pokrájíme jej na tenké plátky. Maso vložíme zpět do povařené polévky, přilijeme žloutek rozkvedlaný v mléce, přidáme zvlášť uvařený květák, petrželovou nať, květ a polévku odstavíme. Pro větší sytivost můžeme přidat malé knedlíčky ze strouhané housky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>