Nákyp rýžový se sněhem

30 dkg rýže, 1 l mléka, špetka soli, 10 dkg másla, 10 dkg cukru, 4 vejce, asi 3 lžíce malinové nebo jahodové marmelády, 12 dkg cukru do sněhu, máslo na formu

Rýži uvaříme v osoleném mléce a necháme ji vychladnout. Utřeme máslo se žloutky a cukrem, přidáme rýži a ze 2 bílků sníh. Pečeme asi 25 minut ve vymaštěné, strouhanou houskou vysypané větší nákypové formě. Pak potřeme povrch zavařeninou a sněhem ze 2 bílků a 12 dkg cukru a dopečeme. Máme-li 2 bílky navíc, dáme do těsta sníh ze 4 bílků.

Stejným způsobem připravujeme nákyp s ovocem přidaným do těsta, například s půlenými meruňkami, se švestkami, s třešněmi nebo nahrubo nakrouhanými jablky

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>