Kvíčaly pečené

8 kvíčal, 10 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 8 zrnek jalovce a 3 až 4 lžíce červeného vína, sůl

Kvíčaly nenecháme odležet. Oškubeme je, opálíme, vykucháme, osolíme, upravíme nožky a křídla jako u koroptví, do každé dáme zrnko jalovce a obalíme jí plátkem slaniny. Nejdříve pečeme kvíčaly peříčky dolů a pak je obrátíme. Zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Kvíčaly ze šťávy vyjmeme, šťávu zalijeme vínem, necháme ji přejít varem a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.

Přílohy: brambory, kompot.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>