1 kuře, sůl, 2 lžíce másla, 1 karotka, ½ menšího celeru, 1 malá petržel, petrželová nať, 1 menší cibule, 4 rajčata, ¼ l kyselé smetany
Kuře rozdělíme na menší kousky, osolíme a opečeme je na másle. Zapékací mísu vymastíme máslem, na kterém jsme opékali kuře. Rajčata oloupeme a nakrájíme, ostatní zeleninu nakrájíme na malé kostky, osolíme a vše promícháme. Do zapékací mísy vložíme polovinu zeleniny, posypeme ji usekanou petrželovou natí, poklademe opečenými dílky kuřete a zakryjeme zbylou zeleninou. Povrch poklademe kousky másla a zapečeme. Jakmile je kuře téměř měkké, přilijeme osolenou smetanu a dopečeme.
Přílohy: vařená rýže, těstoviny.
Poznámka: v době, kdy jsou na trhu mladé tykve nebo salátové okurky, přidáme je k zelenině (bez jader) a můžeme vynechat celer a petržel.
Zanechat komentář