Kuře pečené na roštu

1 menší kuře, sůl, máslo podle potřeby

Kuře rozpůlíme a kromě křídel a stehen vykostíme. Osolíme je a překrojíme na čtvrtky. Před položením na rošt je potřeme máslem a potíráme i během pečení. Po každé straně opékáme asi 8 minut.

Přílohy: smažené bramborové lupínky nebo hranolky.

Obměna: před podáním kuře podlijeme trochou koňaku a zapálíme.

Přílohy: smažené bramborové lupínky, dušený hrášek nebo saláty.

Poznámka: rožníme-li kuře v přírodě, přivezeme je vykostěné. Příloha bývá většinou jen pečivo, proto počítáme na osobu ½ kuřete.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>