Kuře pečené jako bažant

1 kuře, 5 až 15 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 až 2 zrnka jalovce

Kuře protkneme proužky slaniny a osolíme. Zaklesneme nazad křidélka a upevníme motouzem stehýnka. Do břišní dutiny dáme po 1 zrnku koření a trochu soli. Na zbylé pokrájené slanině osmahneme cibuli, přidáme máslo a kuře opečeme nejdříve položené prsíčky dolů, a pak je obrátíme. Přidáme koření, mírně podlijeme a za častého obracení upečeme, doměkka. Šťávu buď ponecháme přírodní, nebo ji zahustíme lžičkou hladké mouky smíchané s kouskem másla a krátce povaříme.

Přílohy: vařené brambory a kompoty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>