Krůta pečená s nádivkou

1 krůta, asi 10 dkg slaniny, 2 lžíce másla, trochu hladké mouky, sůl

Očištěnou krůtu uvnitř osolíme a krční otvor ucpeme kouskem žemle, aby nádivka z volete nevnikla do břišní dutiny. Pak vole volně naplníme nádivkou a zašijeme. Krůtu osolíme i na povrchu a hustě ji protkneme proužky slaniny. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme na ně krůtu hřbetem nahoru, potřeme ji máslem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme ji za stálého polévání a obracení 2 až 3 hodiny. Pak krůtu vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou s kouskem másla a povaříme. Při krájení dáme nádivku zvlášť.

Přílohy: ke krůtě podáváme nejvýš malé brambory a kompoty, neboť nádivka je vlastně přílohou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>