1 králičí zadek, 10 dkg slaniny, sůl, 1 cibule, 1 lžíce másla, petrželová nať, 1 stroužek česneku, 3 až 4 hříbky, 1/16 l bílého vína, 4 rajčata, vývar z přední části králičího masa nebo z hlavy
Maso protkneme proužky slaniny a osolíme. Zbytek slaniny drobně pokrájíme, rozškvaříme, osmahneme na ní pokrájenou cibuli, přidáme máslo, králíka a opečeme ho po obou stranách. Pečeme za častého polévání šťávou do poloměkka. Pak přidáme 1 stroužek usekaného česneku, sekanou petrželovou nať, na plátky nakrájené hříbky, 1/16 l bílého vína, 4 oloupaná rozkrájená rajčata a dodusíme doměkka.
Příloha: brambory a saláty.
Zanechat komentář