½ kg mletého hovězího masa a vepřového masa, 1 menší cibule, sůl, pepř, 2 žemle, 1 lžíce tuku, 1 bobkový list, 5 zrnek pepře, 1 až 2 stroužky česneku, ½ šálku rajčatového protlaku, trochu mouky, petrželová nať
K mletému masu přidáme na troše tuku osmahnout, pokrájenou cibuli, sůl, žemli, vše dobře promícháme a na strojku znovu umeleme. Pak utvoříme na pomoučeném prkénku kouličky asi 3 cm v průměru a na rozpáleném tuku je po všech stranách opečeme. Přendáme je do ohnivzdorného kastrolu, přidáme k nim rajčatový protlak, trochu vývaru, usekaný česnek, sůl, koření a dusíme je na mírném ohni 10 až 15 minut. Hotový pokrm posypeme petrželovou natí.
Přílohy vařená rýže nebo brambory.
Mleté maso je lépe si připravit doma sami, aby bylo jasné co že to vlastně na talíři máme. Koukněte na návod na přípravu mletého masa z hovězího a vepřového. Nám byl inspirací a pocit z toho že víte co jíte je k nezaplacení
Zanechat komentář