Holoubata pečená s nádivkou

2 holoubata, 1 lžíce másla, sůl

Nádivka: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, špetka muškátového květu, špetka strouhané citrónové kůry, petrželová nať, šálek vláčné strouhané housky, asi 2 lžíce mléka, 1 lžíce strouhaných loupaných mandlí a 1 mandle hořká

Máslo utřeme se žloutky, solí a kořením, přidáme mlékem navlhčenou strouhanou housku, tuhý sníh z bílků, který jen lehkým obracením do těsta vmícháme a naposled přimícháme mandel nebo trochu nenavlhčené strouhané housky.

Vykuchaná holoubata osolíme, volátka volně naplníme nádivkou, zašijeme a zbude-li nádivka, naplníme i břišní dutinu. Pečeme je na másle necelou hodinu a často poléváme vypečenou šťávou. Upečená rozkrojíme podélně na polovinu.

Příloha: malé brambory.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>