V misce utřeme 10 dkg másla do pěny, k němu pak přimícháme lžíci šťávy z pečeně, 2 lžičky jemně rozsekaných estragonových lístečků, trochu mletého pepře, soli a lžičku citrónové šťávy. Toto ztuhlé a na kolečka nakrájené máslo pokládáme na teplá masa pečená po anglicku.
Nejnovější recepty
- 
						                        
                          Domácí uzený špek						Domácí uzený špek
Budete potřebovat
vepřové sádlo – ideálně 3-4 cm vysoké sůl (dle chuti, ale doporučeno cca ...
 - 
						                        
                          Recept na palačinky podle naší babičky						Recepty na palačinky se často předávají z generace na generaci, a palačinky podle babičky mají zvláštní kouzlo...
 - 
						                        
                          Grilované karbanátky s houbovou omáčkou						Představte si ideální situaci...
 - 
						                        
                          Vepřové ve vlastní šťávě zavařené do sklenic						Ingredience : 1kg vepřového bůčku bez kosti, 1 kg vepřového plecka nebo libovější krkovice, 500 g vepřových kůží, česnek...
 
Spolupracujeme :
Naše recepty
Dorty
     
      
Maso
     
      
Míšené a mixované nápoje
     - Aperitivy neboli nápoje povzbuzující chuť k jídlu
 - Bowle
 - Crusty (Crustas)
 - Cukrové sirupy
 - Fizy (Fizzes)
 - Flipy (Flips)
 - Grogy (Grogs)
 - Horká vína
 
Koktaily (cocktails)
         - Ledové nápoje – Cobblery (Cobblers)
 
Limonády
         - Mixérské načiní a postup při měření,chlazení a míšení nápojů
 
Mléčné míšené (mixované) nápoje
Punče
         
Rozmanité druhy nápojových specialit
         - Vhodné zákusky k nápojům
 - Základní suroviny potřebné k přípravě míšených a mixovaných nápojů
 
- Nezařazené
 
Omáčky
     
      - Ovoce
 
Pečivo, moučníky a cukroví
     - Pokrmy z brambor
 - Potraviny
 
Předkrmy
     
      
Přílohy
     
      - Stolováni
 
Studená kuchyně
     - Koktajly – lahůdková směs ve sklenicích
 
Korýší pokrmy studené
         
Majonézy
         
Masité pokrmy studené
         - Máslové míšeniny (krémy)
 
Ozdoby pro studenou kuchyni
         - Pěny a pěnové chlebíčky
 
Rosol a aspik
         
Rozličné malé studené předkrmy a zákusky
Rybí pokrmy studené
         
Saláty
Studené omáčky
         
Studené polévky
         
Sýry a tvaroh v různé úpravě
         
Vaječné pokrmy studené
         - Zeleninové pokrmy studené
 
Teplá kuchyně
     - Bramborové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
 
Drůbeží pokrmy
         
Guláše, perkelty, paprikáše a ragů
         - Hlemýždí pokrmy
 - Houbové pokrmy
 
Hovězí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Jehněčí maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         - Korýší pokrmy
 
Masité pokrmy
         - Máslové míšeniny ke zpestření chuti teplých pokrmů
 
Moučné a obilninové pokrmy (příkrmy a samostatné pokrmy)
         - Pokrmy z králičího masa
 - Pokrmy z kůzlečího masa
 
Pokrmy ze sekaného nebo mletého masa
         
Rybí pokrmy (teplé předkrmy,mezichody,samostatné pokrmy)
         
Skopové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         - Sýrové a tvarohové pokrmy
 
Telecí maso,jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Teplé omáčky
         - Teplé topinky
 
Vaječné pokrmy (samostatné pokrmy a mezichody)
         
Vepřové maso, jeho roztřídění a upotřebení v kuchyni
         
Vývary a polévky
Polévky
- Drůbeží polévky čiré
 - Hovězí polévka s knedlíčky
 - Hovězí polévky čiré
 - Hovězí polévky se sedlinami
 - Hovězí polévky se svítkem
 - Masité polévky zadělávané bílé a hnědé
 - Polévky bramborové
 - Polévky houbové
 - Polévky kašovité a krémové
 - Polévky luštěninové
 - Polévky ovocné
 - Polévky různé
 - Polévky s masem, nezahuštěné
 - Polévky s masem, zahuštěné
 - Polévky z mezinárodní kuchyně
 - Polévky z rajčat
 - Polévky z želv a raků
 - Polévky zeleninové bílé
 - Polévky zeleninové nezahuštěné
 - Polévky zelné
 - Rybí polévky čiré
 - Rybí polévky zadělávané
 
Vložky – zavářky do polévek
         - Vývary z masa,drůbeže a ryb
 - Základní polévky zadělávané
 - Zavářky do polévek (na 1 litr)
 - Zvěřinové polévky čiré
 - Zvěřinové polévky zadělávané
 
Vývary
         
- Žabí pokrmy
 
Zeleninové pokrmy (příkrmy, mezichody a samotné pokrmy)
Vaření zeleniny
- Zelenina dušená na slanině
 - Zelenina dušená na smetaně
 - Zelenina vařená nebo dušená s horkým máslem (francouzský způsob přípravy)
 - Zelenina vařená nebo dušená s různými omáčkami
 - Zelenina vařená nebo dušená se studeným máslem (anglický způsob přípravy)
 - Zelenina vařená nebo dušená, zadělávaná
 - Zelenina vařená zapékaná a opékaná
 - Zelenina vařená, s máslem a strouhanou houskou (polský způsob přípravy)
 
- Zelenina plněná
 
Zelenina smažená
         - Zeleninové karbanátky, řízky, nákypy, pudinky, apod.
 
- Želví pokrmy
 
Zvěřinové pokrmy
         
- Tvaroh a sýry
 
Vejce
     
      - Vysvětlivky k textu
 - Zařízení kuchyně
 - Zelenina,houby
 - Zmrzliny
 







 
 
Zanechat komentář