Filé z tresky se zeleninou

60 dkg filé, 6 lžic oleje, 1 velká cibule, ½ kg rajčat, sůl, citrónová šťáva nebo bílé víno, 2 šálky vařené pokrájené zeleniny: mrkev, celer, petržel, hrášek nebo fazolové lusky nebo brukev

V pánvi na oleji prudce opečeme osolené porce ryby, přidáme cibuli pokrájenou na kroužky a dusíme asi 5 minut. Pak přidáme pokrájená oloupaná rajčata a dusíme společně, až poněkud změknou. Naposled přidáme ostatní vařenou zeleninu, okyselíme podle potřeby citrónem nebo přidáme trochu bílého vína.

Příloha: opečené nebo smažené brambory.

Poznámka: zeleninu vaříme pokrájenou v malém množství slané vody pod pokličkou a tuto vodu necháme ke konci vysmahnout.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>