Fazolové lusky zapečené s kyselou smetanou

¾ kg fazolek, 1 lžíce másla, ¼ l husté kyselé smetany, ¾ šálku strouhané housky, ½ lžíce másla, sůl, tuk a strouhaná houska na formu

Fazolky zbavíme vláken a nakrájíme šikmo na menší kousky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy. Strouhanou housku opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme do ní ½ lžíce másla, promícháme a hned odstavíme z ohně.  Zapékací mísu vymastíme, vysypeme neopraženou strouhanou houskou a vrstvíme do ní podušené fazolky. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhanou houskou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Povrch posypeme opět strouhanou houskou a zakapeme máslem. Fazolky zapečeme v troubě dorůžova.

Příloha: brambory posypané petrželovou natí a saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>