¾ kg fazolek, 1 lžíce másla, ¼ l husté kyselé smetany, ¾ šálku strouhané housky, ½ lžíce másla, sůl, tuk a strouhaná houska na formu
Fazolky zbavíme vláken a nakrájíme šikmo na menší kousky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka a do vysmahnutí šťávy. Strouhanou housku opražíme nasucho za stálého míchání, přidáme do ní ½ lžíce másla, promícháme a hned odstavíme z ohně. Zapékací mísu vymastíme, vysypeme neopraženou strouhanou houskou a vrstvíme do ní podušené fazolky. Každou vrstvu posypeme opraženou strouhanou houskou a zalijeme stejnoměrně smetanou. Povrch posypeme opět strouhanou houskou a zakapeme máslem. Fazolky zapečeme v troubě dorůžova.
Příloha: brambory posypané petrželovou natí a saláty.
Zanechat komentář