Chřest vařený

1 kg chřestu, 1 ½ lžíce másla, strouhaná houska

Chřest omyjeme, oloupeme a spodní dřevnaté konce odřízneme. Svážeme jej nití do menších svazečků, abychom vařený snáze vyjmuli z vody a nepřelámali, vložíme je do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Okapaný chřest srovnáme na mísu hlavičkami k jedné straně, pokapeme jej máslem a posypeme nasucho opraženou strouhanou houskou. Ostatní máslo podáme zvlášť. Takto upravený chřest podáváme jako předkrm.

Obměna: vařený chřest podáváme s holandskou omáčkou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>