Červené zelí dušené

Asi ¾ kg červeného zelí, 1 ½ – 2 lžíce sádla, 1 středně velká cibule, 1 lžíce cukru, sůl, 1 velké kyselé jablko, 1 lžička octa, 1 rovná lžička hladké mouky, 1/16 l vína

Cibuli jemně nakrájíme a osmažíme s cukrem na sádle. Zelí omyjeme, jemně nakrájíme, přidáme k osmažené cibuli, osolíme a dusíme. K poloměkkému zelí přidáme hrubě nastrouhané jablko a dodusíme. Pak přimícháme lžičku mouky, podle chuti zelí přikyselíme octem a krátce povaříme. Nakonec přilijeme víno a zelí ještě krátce povaříme.

Dušené čerstvé zelí podáváme k pernaté zvěřině, k sekané pečeni nebo k vepřovému masu.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>