Červená řepa dušená se smetanou

½ až ¾ kg červené řepy, 2 lžíce másla, sůl, 1 lžíce polohrubé mouky, ¼ l čerstvé smetany, citrónová šťáva

Oloupanou řepu nastrouháme na hrubém struhadle, vložíme na rozehřáté máslo, osolíme a mírně podlitou vývarem nebo vodou dusíme doměkka a do vysmahnutí šťávy. Pak přilijeme smetanu s moukou a ještě krátce povaříme. Nakonec upravíme chuť citrónovou šťávou nebo cukrem.

Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm s brambory.

Obměna: místo smetany přidáme 1/8 l červeného vína.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>