Brambory opečené na másle „Zámecké“

Poměr: 2 kg brambor, sůl, 8 dkg másla.

Postup: Omyté větší brambory oškrábeme, opláchneme, vykrájíme z nich nožem tvary větších oliv a v osolené vařící vodě je asi 4 minuty povaříme. Potom je scedíme a dobře odkapané vsypeme do kastrolu, v němž jsme rozpálili máslo, vložíme do horké trouby a po všech stranách je do zlatova opečeme. Opečené brambory osolíme.
Podáváme je sypané zelenou petrželí jako příkrm, který slouží zároveň jako ozdoba.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Štítky:  ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>