Zelí kysané vařené

½ kg zelí s lákem, 1 menší cibule, 1 lžíce sádla, špetka kmínu, 1 lžíce syrového strouhaného bramboru nebo 1 lžička hladké mouky, sůl

Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme trochu překrájené zelí i s lákem, přidáme kmín, přisolíme a zalijeme do roviny vodou. Vaříme doměkka. Naposled přidáme strouhaný brambor nebo zaprášíme moukou a krátce povaříme. Můžeme nechat nezahuštěné, nebo zahustíme strouhaným jablkem.

Poznámka: kysané zelí nepereme, lák na zelí obsahuje nerostné látky a vitamín C.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>