Vepřová pečeně na sardelích

3/4 kg vepřového masa bez kosti (nebo 1 kg masa s kostí), 5 dkg slaniny, špetka papriky, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 2 až 3 sardele, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 citrón

Maso protkneme slaninou nakrájenou na klínky a obalenou v paprice. Pak je potřeme máslem umíchaným s vykostěnými sardelemi. Připravené maso dáme na pekáč, přidáme usekanou cibuli a maso pečeme nejdříve bez podlévání, později je podlijeme a dopečeme. Měkké maso vyndáme, šťávu přilijeme do smetany rozmíchané s moukou a za stálého kvedlání povaříme. Pečení rozkrájíme, přelijeme částí omáčky a ostatní omáčku podáme zvlášť.

Přílohy: rýže, jemné knedlíky nebo makaróny posypané osmaženou strouhanou houskou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>