3/4 kg vepřového masa bez kosti (nebo 1 kg masa s kostí), 5 dkg slaniny, špetka papriky, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 2 až 3 sardele, ¼ l kyselé smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 citrón
Maso protkneme slaninou nakrájenou na klínky a obalenou v paprice. Pak je potřeme máslem umíchaným s vykostěnými sardelemi. Připravené maso dáme na pekáč, přidáme usekanou cibuli a maso pečeme nejdříve bez podlévání, později je podlijeme a dopečeme. Měkké maso vyndáme, šťávu přilijeme do smetany rozmíchané s moukou a za stálého kvedlání povaříme. Pečení rozkrájíme, přelijeme částí omáčky a ostatní omáčku podáme zvlášť.
Přílohy: rýže, jemné knedlíky nebo makaróny posypané osmaženou strouhanou houskou.
Zanechat komentář