Vepřová huspenina

½ vepřové hlavy, 4 vepřové nožičky, 30 dkg vepřového ramínka, plecka nebo kolena, sůl, 1 menší cibule, šálek kořenové zeleniny pokrájené na plátky, 6 až 8 zrnek pepře, šálek 4% octa

Hlavu a nožičky důkladně očistíme (odhrneme kartáčem, popřípadě opálíme), maso omyjeme a vše dáme vařit s cibulí a zeleninou do osolené vody. Měkké maso a hlavu vyjmeme, maso z hlavy obereme a oboje rozkrájíme na malé kostičky. Nožičky necháme ve vývaru, přidáme k nim koření a ocet a vaříme dál. Pak je vyjmeme a maso z nich dáme do hlubší mísy, zalijeme je procezeným vývarem, podle jejich libosti dochutíme a dáme ztuhnout. Před zalitím vývarem můžeme maso v míse obložit okurkami nakrájenými na plátky.

Přílohy: drobně pokrájená cibule, ocet nebo saláty či marinovaný strouhaný křen a chléb.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>