8 vajec uvařených natvrdo, 6 – 8 rajčat, 1 ½ lžíce másla, 2 lžíce polohrubé mouky, šálek mléka, sůl, 2 vejce, 4 lžíce strouhaného sýra, máslo na formu a na pokapání
Žáruvzdornou nižší mísu vymastíme máslem. Rajčata krátce spaříme a oloupeme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na hustou omáčku. Do polovychladlé přidáme 2 žloutky a tuhý sníh ze 2 bílků. Do mísy dáme půlky nebo čtvrtky vajec, proložíme je dílky oloupaných rajčat, osolíme, přelijeme směsí, posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme asi 15-20 minut. Můžeme také polovici sýra vmíchat do bešamelu před přidáním sněhu.
Zanechat komentář