Vejce v kelímcích s drůbežími játry

1 šálek drůbežích jater, 1 lžička másla, ½ malé cibule, petrželová nať, 4 vejce, 4 lžíce smetany, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl

Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli, přidáme drobně usekanou petržel, pokrájená játra (mohou být nastavena kouskem zbylého pečeného kuřete), osolíme, podusíme a odstavíme z ohně. Na dno každého kelímku dáme čtvrtinu jatýrek, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme lžíci smetany, posypeme sýrem a pokapeme máslem. Vaříme ve vodní lázni 8 až 10 minut.

 

Vejce v kelímcích s dušenými ledvinkami

Připravujeme jako předchozí, ale místo jater použijeme zbytek dušených ledvinek.

 

Vejce v kelímcích se žampiony

Připravujeme jako předchozí, místo jatýrek dáme na cibuli a petrželové nati dušené žampiony.

 

Vejce v kelímcích se špenátem

Připravujeme jako předchozí, místo žampionů dáme na másle podušený, hrubě usekaný špenát, zalitý smetanou.

 

Vejce v kelímcích se zelenými bylinkami

Do vymaštěných formiček dáme po 1 lžíci hustě osolené smetany smíchané s kávovou lžičkou osekaných bylinek a navrch rozklepneme 1 vejce.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>