Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

½ kg tvarohu, 4 lžíce tekutého másla, 2 vejce, 18 dkg jemné krupice, asi 1/8 l mléka, sůl

K prolisovanému tvarohu přilijeme vejce ušlehané do pěny, přidáme sůl, krupici a necháme nejméně ½ hodiny odpočinout, aby krupice nabobtnala. Pak těsto vložíme do vyždímaného, tukem potřeného ubrousku, sbalíme do válečku, konce ubrousku zavážeme a knedlík vaříme 30 až 40 minut ve velkém kastrole v osolené vodě. V polovině doby varu knedlík opatrně obrátíme. Podáváme posypaný opraženou strouhanou houskou a politý nepřepáleným máslem.

Štítky:  , , , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>