Telecí řízky pražské

4 telecí řízky, 1 lžíce másla, sůl, hladká mouky, 1 lžička másla, 10 dkg šunky, 2 čerstvé vejce, 10 dkg hrášku, sůl, hlávkový salát, citrón

Připravíme přírodní řízky podle základního předpisu včetně úpravy šťávy. Zvlášť na menší pánvi rozehřejeme lžičku másla, přidáme šunku pokrájenou na drobné kostičky, lehce ji opečeme, přidáme zcezený sterilovaný drobný hrášek, podusíme, přilijeme rozšlehaná osolená vejce a necháme je ztuhnout.

Na mísu upravíme hotové řízky, přelijeme je šťávou a na každý řízek navršíme část vaječné směsi. Řízky obložíme opečenými bramborami, hlávkovým salátem pokapaným citrónovou šťávou a dílky citrónu.

Poznámka: řízky i směs připravujeme současně, aby řízky příliš nevychladly. Nejsme-li dostatečně zruční, připravíme raději dříve řidší směs z vajec a s pánvičkou ji vložíme do teplé vody; pak upravím řízky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>