½ kg brzlíku, 1 ½ lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 menší cibule 1 lžička usekané petrželové natě, 1 žloutek ¼ šálku mléka, citrón, sůl
Brzlík krátce povaříme, vodu slijeme, zalijeme jej čerstvou horkou vodou a vaříme asi 20 minut. Ovařený brzlík rozkrájíme na menší kousky, na ½ lžíci másla zpěníme cibuli, přidáme rozkrájený brzlík, petrželovou nať, osolíme a dusíme mírně podlitý téměř doměkka. Zvlášť uděláme z másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a přidáme k brzlíku. Společně dusíme ještě asi ¼ hodiny. Po odstavení z ohně přilijeme do omáčky žloutek rozkvedlaný v troše mléka a omáčku zakapeme citrónovou šťávou.
Přílohy: malé třené noky nebo nočky z odpalovaného těsta.
Zanechat komentář