Sýrový nákyp II

½ lžíce másla, 10 dkg polohrubé mouky, ½ l mléka, sůl, 4 vejce, 15 dkg ementálu, muškátový oříšek

Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem a povaříme dohusta. Odstavíme z ohně, osolíme, okořeníme, a do prochladlé zamícháme žloutky a strouhaný sýr. Směs dobře vymícháme, aby byl nákyp kyprý a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs dáme do vymaštěné, moukou vysypané nákypové formy a pečeme zvolna 30 minut až 40 minut.

Přílohy: dušená zelenina nebo saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>