Poměr: Nudlové těsto (viz recept č. 666), 20 dkg telecího nebo skopového hašé promíchaného s nastrouhaným parmazánem, máslo, 5 dkg nastrouhaného parmazánu, zelená petržel a vývar z masa nebo z kostky masoxu. Bílek na potření.
Postup: Z nudlového těsta vyválíme na moukou poprášeném vále tenčí placku, nakrájíme ji na obdélníčky a na každý obdélníček do středu položíme hromádku připraveného hašé; pak obdélníček těsta přeložíme v půli přes nádivku a okraje těsta potřené bílkem dobře k sobě přitiskneme. Taštičky vaříme ve vývaru asi 6 minut. Uvařené a scezené taštičky vložíme do rozehřátého másla, několikrát je v něm obrátíme, upravíme na mísu a posypeme nastrouhaným parmazánem a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Saláty ze syrové zeleniny nebo dušená zelenina.
Pro 4 – 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář