Sýrové taštičky italské

Poměr: Nudlové těsto (viz recept č. 666), 20 dkg telecího nebo skopového hašé promíchaného s nastrouhaným parmazánem, máslo, 5 dkg nastrouhaného parmazánu, zelená petržel a vývar z masa nebo z kostky masoxu. Bílek na potření.

Postup: Z nudlového těsta vyválíme na moukou poprášeném vále tenčí placku, nakrájíme ji na obdélníčky a na každý obdélníček do středu položíme hromádku připraveného hašé; pak obdélníček těsta přeložíme v půli přes nádivku a okraje těsta potřené bílkem dobře k sobě přitiskneme. Taštičky vaříme ve vývaru asi 6 minut. Uvařené a scezené taštičky vložíme do rozehřátého másla, několikrát je v něm obrátíme, upravíme na mísu a posypeme nastrouhaným parmazánem a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Saláty ze syrové zeleniny nebo dušená zelenina.

Pro 4 – 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>