Špenátové karbanátky

½ kg listového špenátu, 1 menší cibule, 1 lžička másla, 1 lžíce polohrubé mouky, ½ šálku mléka, petrželová nať, sůl, 2 až 3 vejce, strouhaná houska podle potřeby, olej na smažení

Špenát přebereme, opereme, uvaříme a necháme dobře okapat. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a vymícháme nahusto. Do polovychladlé jíšky přidáme žloutky, petrželovou nať, sůl, hrubě usekaný špenát a podle potřeby zahustíme strouhanou houskou. Na prkénku děláme karbanátky, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a smažíme.

Podáváme s brambory, bramborovou kaší a saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>