¾ kg skopového masa bez loje, sůl, pepř, špetka majoránky, 2 stroužky česneku, 1 ½ žemle, trochu mléka, trochu mouky, 1 lžíce másla nebo sádla
Maso zbavíme šlach, nakrájíme přes vlákno a dvakrát je umeleme. Současně semeleme také namočenou a vymačkanou žemli. Ke směsi přidáme česnek utřený se solí a ostatní koření. Na pomoučeném prkénku děláme karbanátky a opékáme je po obou stranách na rozehřátém másle nebo sádle. Pak je podlijeme a asi 20 minut dusíme. Můžeme je také péci v troubě, přičemž je jednou obrátíme.
Přílohy: rýže, brambory, bramborová kaše, dušená zelenina, saláty.
Obměna: ke konci přípravy přidáme do šťávy 3 až 4 oloupaná rajčata nebo při dušení podléváme karbanátky rajčatovou šťávou.
Zanechat komentář