Rýžový nákyp slaný II

2 šálky rýže, ¼ l mléka s vodou, sůl, 1 lžíce másla, 2 vejce, 1 ½ šálku bílého masa, petrželová nať, tuk na formu

Rýži uvaříme doměkka v osoleném mléce s vodou a necháme ji okapat a vychladnout. Máslo utřeme se žloutky, přidáme usekané, vařené maso, petrželovou nať, rýži a z bílků tuhý sníh. Směs dáme do vymaštěné, strouhanou houskou vysypané nákypové formy a pečeme 30 až 40 minut.

Obměny:

  1. Do rýže přidáme 2 až 3 oloupaná usekaná rajčata.
  2. Do rýže přidáme strouhaný sýr a povrch také posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>