Rýžové krokety (ze zbylé rýže)

2 šálky vařené nebo dušené rýže, 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 šálek zbytku pečeného nebo vařeného masa i se zeleninou z polévky, petrželová nať, 2 vejce, strouhaná houska, olej

Na tuku osmahneme drobně krájenou cibuli, přidáme petrželovou nať a odstavíme z ohně. Cibuli s petrželí přimícháme k rýži společně s drobně usekaným masem a 2 žloutky. Na prkénku posypaném strouhanou houskou tvoříme krokety, obalíme je rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka, ve strouhané housce a smažíme. Podávám k zelenině.

Obměna: místo dušeného masa dáme stejné množství dušených hub.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>