Rybí filé s pikantní omáčkou

¾ kg filé, sůl, ocet, 1 lžíce másla

Na omáčku: 1 lžíce másla, 1 středně velká cibule, 1 lžička rajčatového protlaku, ¼ l mléka, 1 ½ lžíce hladké mouky, sůl, citrón

Filé pokapeme octem, osolíme a opečeme asi 12 minut po obou stranách na 1 lžíci másla nebo na oleji. V jiném kastrole zpěníme na másle cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka a přidáme rajčatový protlak. Omáčku povaříme 10 až 15 minut, přecedíme na dušenou rybu a necháme ještě asi 5 minut na teple (nevařit).

Příloha: brambory.

Obměna: hotovou rybu můžeme ještě v troubě zapéci

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>