Rajčata plněná zapečená

8 stejně velkých rajčat, 10 dkg hub (hříbky, žampiony), 10 dkg zbytků dušeného masa, 5 dkg másla, sůl, pepř, petrželová nať, 1 žloutek, 1 lžíce strouhané housky, 1 lžíce parmezánu

Rajčata omyjeme, vršky seřízneme, vnitřky vydlabeme a dřeň uschováme. Na polovině másla podusíme jemně usekané houby, osolíme, přidáme sekanou petrželovou nať a dusíme doměkka. Pak přidáme umleté dušené nebo vařené maso, vydlabanou dužinu z jablíček, podusíme a je-li třeba zahustíme trochou strouhané housky. Naposled přidáme žloutek a odstavíme z ohně. Pomocí lžičky naplníme vydlabaná rajčata, přiklopíme seříznutými víčky a složíme je do ohnivzdorné nízké zapékací misky, pokropíme máslem, posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhanou houskou a zapečeme.

Přílohy: brambory nebo topinky.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>